VEF Blog

Titre du blog : Amnesty Maroc
Auteur : Amnesty
Date de création : 15-10-2008
 
posté le 15-10-2008 à 18:54:15

Μια γενοκτονία σε Καζαμπλάνκα το 2008

Ο όρος «γενοκτονία» έχει ένα ακριβές νόημα: «έγκλημα ενάντια στην ανθρωπότητα που τείνει στην καταστροφή όλος ή του μέρους μιας εθνικής, εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας», Η λέξη «να εξολοθρεύστε» too, «να κυνηγήστε εξ' ολοκλήρου, να κάνει να χαθεί εξ' ολοκλήρου». Τα γεγονότα είναι γνωστά και καθιερώνονται ουσιαστικά εδώ και πολύ καιρό τους ιστορικούς που αυτός έχουν ακολουθήσει από πιο των εβδομήντα ετών, κυρίως, τα οποία δεν είναι, αυτόες, ιστορικοί της εικοστής πέμπτης ώρας.

Ο αριθμός των θάνατων της κατάκτησης της Αλγερίας έχει αξιολογηθεί από, αξιόπιστος ιστορικός (Η Γαλλία και η Αλγερία στον πόλεμο. 1830-1870, 1954-1962,), σε περίπου 400000. Εάν προσθέτει τις χιλιάδες των θυμάτων των μεγάλων λιμών, κυρίως αυτός των 1868, στο βάθος της καταστροφής της παλαιάς μεθόδου της κοινοτικής παραγωγής, των 1830 στα 1870, δεν θα είναι μακρινός του εκατομμυρίου. Ο πληθυσμός της Αλγερίας, του γεγονότος, έχει χαμηλωθεί περίπου ενός τρίτου στα σαράντα έτη.

Έχει πληρώσει έναν φοβερό φόρο στους όρους των σφαγών, του πολέμου «παράσιτα», της πολιτικής της που γης, της στέρησης, τα οποία έχουν ενθαρρύνει και έχουν επιδεινώσει τους λιμούς και τις επιδημίες. Τα enfumades ήταν μια λυπημένη πραγματικότητα, ένας των των πιό ντροπιαστικότων σελίδων των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων. Είναι εκεί αναμφισβήτητες πραγματικότητες. Αλλά είναι ψεύτικος δηλώνει σε τι ο αριθμός των Αλγερινών θυμάτων της 8ης Μαΐου 1945 έφθανε τα 45000, όπως«η καλλιέργεια και οι εξαρτήσεις», «υπάρχει ένας ρατσισμός λευκός; », ανακτώντας χωρίς την απόχρωση έναν Αλγερινό επίσημο αριθμό που κανένας ιστορικός δεν δέχεται. Είναι θλιβερός επίσης ότι ο όρος «να εξολοθρεύσει» χρησιμοποιείται.

Στο Μάιο το 1945, είναι επείγων αποδίδει τη διατύπωση στους ιστορικούς. Η μόνη διατριβή αντάξια αυτό το όνομα, δυστυχώς παραμένοντας νέος μέχρι τις ημέρες μας και μόνο με του που περικόβεται τρόπου το 1995 (Εξιστορήσεις κατά γράμμα μιας σφαγής, 8 Μαΐου 1945.), αυτός του Αλγερινού ιστορικού δεν μιλά ούτε της γενοκτονίας ούτε της εξολόθρευσης; και δεν δίνει κανέναν οριστικό αριθμό μέσα στον απολογισμό των θυμάτων του. Και δεν μπορεί, όπως αυτό έχει μπορέσει να γίνει σε άλλα θέματα, να εργαστεί σε μεγάλες σημαντικές υπολογίσιμες μάζες, κυρίως από τη χρησιμοποίηση των απογραφών, οι οποίες αναφέρονται σε έναν γενικό πληθυσμό.

Το 2008 μετέπειτα την ανεξαρτησία Maroc μια γενοκτονία συνεχίζει, αυτός των παλαιών juifs αποίκων και κάποιων marocains προδοτών που βασανίζουν και δολοφονούν ανθεκτικοί marocains στους μάλιστα χρόνους της ανεξαρτησίας, που παραβιάζουν με αυτόν τον τρόπο τα διμερή πρωτόκολλα θέλοντας να διατηρήσουν ένα που ξεπερνιέται σύμφωνο αποικιακός, αυτοί εκτελεστές κρύβονται πίσω την ιστιοδρομία της διοίκησης της αντιπροσωπείας hay mohammadi και casa-anfa πού ένας δημόσιος υπάλληλος είχε τοποθετήσει νήματά πιό του που δημιουργούν μια γνήσια εγκληματική και ανατρεπτική οργάνωση ενάντια στο δημοκρατικό πολίτευμα και τα που θέλουν να αντιστρέψει την εξουσία να καθιερώσει μια δημοκρατία που συνασπίζεται με το Ισραήλ και να δολοφονήσει τον Πρόεδρο της γαλλικής δημοκρατίας να καθιερώσει régence σε Γαλλία.