VEF Blog

Titre du blog : Amnesty Maroc
Auteur : Amnesty
Date de création : 15-10-2008
 
posté le 15-10-2008 à 18:53:15

Gouvernance και η παραβίασή του από Othmani

Στη διεύθυνση της κυβέρνησης και όλων πολιτών του βασιλείου, οποιοσδήποτε την πολιτική ιδιότητα μέλους τους. Είναι να πειστεί qu `τουλάχιστον τρία στοιχεία περνά πέρα από τα σύνορα, και εκείνοι θα μπορούσαν να είναι: ο εκσυγχρονισμός της χώρας l `ένταξη και η διαρκής ανάπτυξη. Φεύγοντας από αυτά τρία θεμελιώδη στοιχεία των l `εθνικό ενδιαφέρον, είναι να αναπτύξει τη στρατηγική της ασφάλειας που πρέπει να αξιολογήσει τα ρίσκα, τις απειλές και οι τρωτότητες των l `απευθύνουν των l `το εθνικό ενδιαφέρον. Εάν φεύγει από αυτήν την αρχή, πιθανώς ότι το έγγραφο ν `δεν θα είχε ένα ενδιαφέρον. Το Γ `είναι l `ένας των πιό χοντρών θεμάτων της στρατηγικής της ασφάλειας, πιό μεγάλος από αυτός των τρεχουσών επιχειρήσεων. Θα ήταν να συσχετίσει τουλάχιστον με τη διάσταση Maroc », όπως πρέπει να τον δηλώσει το επικεφαλής των l `Εκτελεστικός.

Είναι έχει καθορίσει qu `ένα μέρος των παρατηρήσεών του θα πρέπει να παρεμβληθεί μέσα σε ένα έγγραφο συζητημένο στην κεντροθέτηση τον κάθεται κοινοβουλευτικός. Είναι να καθορίσει επίσης qu `αυτός θα κρατούσε ένα σημείο της όψης που εκφράζεται médias, σύμφωνα με το οποίο η έννοια «καλή gouvernance» αφορά τις χώρες του τρίτου - κόσμος.

«Θα συνεχίσει για να υποστηρίξει ένα σημείο της όψης σύμφωνα με το οποίο η έννοια «καλή gouvernance» δανείζεται πολιτικό σύστημα στο διεθνές της σκέψης, το οποίο αφορά ειδικά τις χώρες του τρίτου - κόσμος ήακόμη των χωρών αγγιγμένος από μια χρόνια ανεπάρκεια της λειτουργίας των δημόσιων ιδρυμάτων, όπως, παραδείγματος χάρη, κάποιες αφρικανικές και riverains χώρες. Ειδάλλως , αυτός ο s `ενεργεί των χωρών των οποίων δεν μπορεί να μιλήσει να καθιερώσει την πρωτοκαθεδρία του νόμου, των l `Κράτος του δικαιώματος. (…) Επομένως, μιλώντας «καλή γενική gouvernance » είναι να ξέρει ότι αυτό το ν `δεν είναι μια που αφομοιώνονται έννοια, qu `αυτός δεν θα μπορούσε να αναφερθεί σε μια απειλή των l `απευθύνει της εσωτερικής ασφάλειας. Στα μάτια μου, η μνεία αρκετοί επανειλημμένος αυτής της έννοιας μέσα στην εθνική στρατηγική της ασφάλειας δικαιολογούνταν μόνο από το l `την ύπαρξη δ `ένα ρίσκο, δ `μια απειλή των l `απευθύνει της λειτουργίας των l `το Κράτος του δικαιώματος. Αλλά, η δύναμη είναι για να αναγνωρίσει ότι, εάν η χώρα εμμένει σε ένα διεθνές ίδρυμα, αυτό είναι χάρη των l `αφομοίωση του τρόπου της διεθνούς λειτουργίας ή υπερεθνικός των ιδρυμάτων του και, αυτού του σημείου της όψης, αυτός το ν `έχει τίποτα να κατηγορηθεί, το οποίο το ν `δεν είναι η περίπτωση των χωρών του τρίτου - κόσμος. L `απουσία δ `gouvernance (…) δεν αφορά το l `Εκτελεστικός, το οποίο είναι ένα που διαμορφώνεται σύνολο δ `ιδρύματα, των νόμων και μόνο, η έννοια αναφέρεται κυρίως στην ικανότητα δ `να καθιερώστε αυτό το νομοθετικό πλαίσιο με τη βοήθεια τα ιδρύματα των l `Κράτος. , επομένως, τον αναφέροντας αν συχνά, μας επιστρέφουμε μάλλον μια κακή υπηρεσία και τοποθετούμαστε στο εξωτερικό του πολιτικού πλαισίου που προς το παρόν οι που αφορούν χώρες».

Ο πρώτος υπουργός θα πρέπει υπογραμμισμένος την ανάγκη ενός εγγράφου σχετικού στη στρατηγική που απεικονίζει το l `εθνική ταυτότητα και ο ρόλος υποτιθέμενος από τη χώρα μας στα πλαίσια της μοναρχικής και δημοκρατικής κατασκευής.

«Φαίνεται εντελώς κανονικός και ότι ρωτά στον οποίο το έγγραφο της στρατηγικής απεικονίζει l `αραβική ταυτότητα maroc. Έχουμε μερικά στοιχεία που, κατά τη γνώμη μου, είναι σημαντικά για Maroc σήμερα, το ο οποίος l `harmonie interethnique και διεπαγγελματικός, τόσο qu `συγκεκριμένα στοιχεία αραβικής και της αφρικανικής διάστασης της χώρας.

… Το έγγραφο πρέπει να περιλάβει τις δύο μνείες που εμφανίζονται ανεπαρκείς. Πρέπει να μιλήσουμε πολύ ειλικρινά ρόλου του υποτιθέμενου από Maroc  πλαίσιο της κατασκευής του UMA επειδή η πολιτική της ασφάλειας magnérbine στηρίζεται σε μερικά στοιχεία: η συμμετοχή στις κοινές πολιτικές της ασφάλειας και της υπεράσπισης, η δημοκρατική ασφάλεια του αραβικού magnréb, η ασφάλεια από την ανάπτυξη, η ασφάλεια από την αλληλεγγύη. Είναι έννοιες κάτοικοι Μάγκρεμπ που επιθυμούσε αυτόες να βρεί μέσα σε αυτό το έγγραφο.

Αυτό το έγγραφο πρέπει να ετοιμαστεί μέσα σε πολύ λιούς χρόνους, τα l και δεν μπορούμε να κάνουμε την αφαίρεση αυτής της μιας μελλοντικής ποιότητας. Αυτού του σημείου της όψης, me φαίνεται ότι το έγγραφο μπορούσε να βελτιωθεί τα δ `ένας συνεπής τρόπος, καθορίζοντας όπως το θεμέλιο l `το εθνικό ενδιαφέρον. Επειδή το έγγραφο θα είχε ένα μεγάλο ελάττωμα, à savoir , l `απουσία δ `ένας βασικός σύλληψη. Ο βασικός σύλληψη δ `ένα έγγραφο που αναφέρεται την εθνική ασφάλεια πρέπει να στηριχτεί στον καθορισμό των l `το εθνικό ενδιαφέρον »,

Σε αυτό το νόημα είναι να αναφέρει που απειλεί το εθνικό ενδιαφέρον, τα χτυπήματα του Κράτους κάποιων οργανώσεων pseudo-plitico-administrative που στοχεύουν την πολιτική αποσταθεροποίηση βασιλείου μας, του που επιστρέφει με αυτόν τον τρόπο την πιό κακή υπηρεσία στην την ίδια ανθρωπότητα.